Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък, от 9.00 часа,

...
Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък, от 9.00 часа,
Коментари Харесай

47-ото Народно събрание започва работа на 3 декември

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък, от 9.00 часа, първото заседание на новоизбраното 47-о Народно заседание, оповестяват от пресцентъра на президентството.

Първоначално Радев даде обещание да свика Народното събрание допустимо най-скоро след изборите, само че след това промени мнението си и съобщи, че партиите имали потребност от време за разговор, с цел да могат да одобряват бюджет и да образуват държавно управление.

В момента обаче разговорите за управническа коалиция, водени от " Продължаваме промяната " с Българската социалистическа партия, " ИТН " и обединението " Демократична България ", са в несъгласие с конституционната процедура, защото няма публично връчен мандат и не са образувани парламентарни групи, които са законните субекти за водене на такива договаряния.

Припомняме, в новия състав на Народното събрание партията " Продължаваме промяната " ще разполага с 67 мандата, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по бройка група е Движение за права и свободи с 34 депутати. Българска социалистическа партия ще имат 26 депутати, а " ИТН " - 25. " Демократична България " е с 16 народни представители. Най-малобройна ще бъде групата на " Възраждане " с 13 депутати.

На изборите за народни представители за Четиридесет и седмото Народно събрание няма определени самостоятелни претенденти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР